tirsdag 9. november 2010

Håpets troverdighet

Hvor troverdig for ikke-troende blir egentlig Bibelens løfte om "en ny himmel og en ny jord hvor rettferdighet bor" (2 Pet 3,13), hvis de kristne fellesskap ikke antyder håp om at det er mulig?

5 kommentarer:

  1. Her har du vel svaret på du skrev på søndag?
    :-)
    -go

    SvarSlett
  2. Tja, jeg er mer interessert i tankeprosesser og dialoger enn ferdige svar....

    SvarSlett
  3. Tankeprosesser og dialoger som vokser fram til liv, vel å merke

    SvarSlett
  4. Det som er synd er at mange kristne dessverre ikke nevner den nye jorden. Jeg var tidligere tilknyttet en pinsemenighet og der var det bare "Himmelen og Bruden" som var nevnt. Dessuten forkastet de Guds Lov.

    SvarSlett
  5. Hei Carl. Hyggelig at du fant bloggen min. Jeg er fullt og helt på linje med N.T.Wright (angelikansk biskop og tidligere Oxford professor) i boken "Surprised by Hope":
    ”..hvis Guds gode skapelse – av verden, og livet som vi kjenner det, ... – virkelig er god, og hvis Gud ønsker å bekrefte den godheten i en vidunderlig handling av gjenskapelse til slutt, da er det å se på kroppens død og sjelens flukt fra kroppen som frelse, ikke bare ut av kurs, i behov av et par forbedringer. Det er totalt og ytterst galt.”

    N.T. Wright, Surprised by Hope, side 194

    Gud skapte i begynnelsen en fysisk verden. Han satte oss mennesker inn i en fysisk tilværelse. Som mennesker er skapt til å være kropp. Han sa selv at det var "overmåte godt" (1 Mos 1,31)Løftet går ut på at Gud vil bekrefte godheten i den skapelsen med å gjenskape det som var. Gud skal gjenskape verden. Han skal gjenskape vår kropp. Han skal gjenskape alt som var. Skal gjenopprette harmonien i verden (Apg 3,20.21; Matt 19,28; 2 Pet 3,13; Åp 21,1-5 etc.). Han skal innta verden med kjærlighet og overvinne alt det onde.

    Hører gjerne mer fra deg.

    SvarSlett